Stvorena je u staklenicima Engleske. U zemlji nastanka, Belgiji i Holandiji gaji se u staklenicima.Čokot je izražene vegetativne snage.Grozd je krupan, cilindrično-konusan i rastresit. Masa grozda varira od 150 do 400 g. Bobice su krupne, jajolike. Pokožica je tanka, plavocrvene boje, posuta obilnim pepeljkom. Meso ploda je neznatno hrskavo, a sok bezbojan i jakog muskatnog mirisa.Sorta je srednje pozna. Pripada sortama koje sazrijevaju krajem II i početkom III epohe, u našim agroekološkim uslovima grožđe sazrijeva krajem septembra. Sorta je veoma prinosna, prinos grožđa varira od 16 do 20 hiljada kg/ha. S obzirom na raspored rodnih okaca na lastaru, može se orezivati kraće, na duge kondire, ali joj više odgovara da se orezuje na kraće lukove i gaji na špalirskom naslonu sa stablom u obliku kordunice.Dobro uspijeva na dubokim, umjereno plodnim, rastresitim i toplim zemljištima. Na najznačajnije bolesti vinove loze je srednje otporna. Svrstava se u red stonih sorti otpornih na zimske mrazeve; okca izmrzavaju na -22 do -25°C. Od loznih podloga preporučuju se: 41B, 5BB, 8B i Paulsen 1103.Grožđani sok sazrelog grožđa sadrži 18 do 20% šećera i 6 do 7 g/l ukupnih kiselina. Grožđe ima veoma prijatan ukus i izražen muskatni miris. Ima dobru transportabilnost, ali se u hladnjači ne može dugo čuvati. Na mnogim tržištima uživa renome najkvalitetnije sorte. Od prezrelog grožđa može se dobiti kvalitetno muskatno crno vino i muskatna lozovača.